Fröbröd
•Sätt ugnen på 225°. • Blanda ägg, ost, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke. Smeten kommer att bli ganska rinnig. Tillsätt sedan fröna tills smeten blir fast, men inte torr. • Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck ut den med hjälp av baksidan på en sked. Smeten ska bli ganska platt. • Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills brödet får en vacker gyllenbrun färg. Ett favoritbröd som går snabbt och är enkelt att göra. Det blir sällan två bröd som smakar likadant. Fattas det något frö så tar jag bara mer av det som finns hemma. Inköpslista:
3 ägg
3 dl ost
1 msk majonnäs
2 msk keso
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl frön
Jag använde: 1 1/4 dl av Linfrön, Sesamfrön, Pumpafrön, Solrosfrön och det blev gott!
1 kommentar:
Tack!
Puss puss
Skicka en kommentar